Alte izvoare termale ale Europei

 

Fie ca sunt folosite pentru relaxare sau tratament, baile cu apa termala ofera o experienta unica, inca din cele mai vechi timpuri. Mai jos continuam cu descrierea unora dintre cele mai bune izvoare termale din Europa (vezi si articolul anterior).

 

11. Bains de Dorres, Pirinei, Franta

Oferind o alternativa relaxanta la baile medicinale mai serioase din Fran?a, acest mic complex termal permite oaspetilor sa se imbaieze la 37-40 °C, intr-un loc rustic, cu vederi superbe catre vaile din peisaj. Situat, la doar o aruncatura de bat de granita cu Spania, Bains de Dorres (www.bains-de-dorres.com), dateaza inca din epoca romana.

„Bains de Dorres, Pirinei, Franta”

 

12. Pantelleria, Italia

Aceasta mica insula vulcanica din stramtoarea Siciliei, nu departe de Tunisia, gazduieste o serie de bazine naturale, necomerciale. Printre cele mai populare se numara portul din Gadir, unde localnicii (in special Giorgio Armani, care detine si o casa de vacanta aici) se scalda in apele sale curative, spunand ca acestea amelioreaza reumatismul si artrita.

„Pantelleria, Italia”

 

13. Rogner Bad Blumau, Styria, Austria

Un Babilon artistic, acvatic, acest centru deosebit din sud-estul Austriei, poarta semnatura excentricului arhitect austriac Friedensreich Hundertwasser. Alimentata de doua izvoare curative, Rogner Bad Blumau (blumau.com) se mandreste de asemenea, cu o grota de sare adusa de la Marea Moarta, alaturi de piscine, saune si sali de tratament. Inconjurat de pajisti pe acoperis, acest resort pare ca fiind desprins din faimosul film Stapanul Inelelor.

„Rogner Bad Blumau, Styria, Austria”

 

14. Pamukkale, Provincia Denizli, Turcia

In traducere turca – Castelul de bumbac, acest complex uimitor de piscine naturale, a fost folosit de secole pentru recuperare si tratament balneo fizical. Creat de acumularea de minerale carbonate, izvoarele termale ale Pamukkale se invecineaza cu ruinele vechiului oras greco-roman si bizantin Hierapolis.

„Pamukkale, Provincia Denizli, Turcia”

 

15. Palia Kameni, Grecia

Izvoarele turcoaz de pe aceasta insula vulcanica din caldera Santorini sunt cunoscute pentru noroiul lor sulfuric, cu numeroase indicatii terapeutice. In Palia Kameni se poate ajunge cu barca de la Santorini, dar vizitatorii trebuie sa inoate de la o epava pentru a ajunge la principalul izvor al zonei.

„Palia Kameni, Grecia”

 

16. Banos Arabes, Granada, Spania

Se cred a fi primul hammam traditional redeschis in Europa, dupa ce conducatorii crestini spanioli au inchis baile maurane din Andaluzia in secolul al XVI-lea. Banos Arabes ofera o experienta de imbaiere termala cu adevarat opulenta.

„Banos Arabes, Granada, Spania”

 

17. Terme Rogaska, Rogaska, Slovenia

Conectat la Belle-époque Grand Hotel Rogaska, Terme Rogaska este cel mai elegant si bine-cunoscut complex termal spa din Slovenia. Aici veti gasi o serie de bazine termale, cascade terapeutice si bai de masaj, incalzite de un izvor bogat in calciu, care contine minerale ce ajuta digestia.

„Terme Rogaska, Rogaska, Slovenia”

 

18. Andorra la vella, Andorra

Cu peste 6000 de m² de piscine, spa-ul Caldea din Andorra, alimentat dintr-un izvor bogat in sulf, este cel mai mare complex termal spa din sudul Europei. Cei care cauta o experienta mai intima pot prefera sa se indrepte spre unul dintre hotelurile spa termale ale orasului, cum ar fi Roc Blanc (www.rocblanc.com/en).

„Andorra la vella, Andorra”

 

19. Chateau des Thermes, Chaudfontaine, Belgia

Folosind cel mai fierbinte izvor termal din Belgia, acest spa de zi, situat in apropiere de Liège, in valea Vesdre, gazduieste si doua bai turcesti, un caldariu si o cabina de sare, folosita la calmarea tenului sensibil sau iritat. Ca si parte a unui hotel, Chateau des Thermes se mandreste, de asemenea, cu un restaurant bun cu specific francez.

„Chateau des Thermes, Chaudfontaine, Belgia”

 

20. Piestany, Slovacia

Totul este despre noroiul de la Piestany, cel mai mare oras balnear din Slovacia. Conectat la diverse hoteluri spa, cele mai multe piscine termale din acest sat vestic slovac, aflat la 86 km de Bratislava, se afla in imprejurimile luxuriante ale unui parc impadurit, cunoscut si sub numele de „insula spa”.

„Piestany, Slovacia”

 

Share This