Cele mai frumoase plaje de pe continentul European.

Sunteti gata sa descoperiti unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa? Iata mai jos o selectie cu plajele de Top din zonele de coasta ale Europei, destinate relaxarii, petrecerilor sau pur si simplu plimbarilor pe jos.

1. Praia da Cova Redonda, Algarve – Portugalia

Un adevarat paradis, brazdat de ape limpezi. Pentru a ajunge la plaja, trebuie sa mergeti cu pasi marunti si sa descoperiti usor, in stil portughez, pe un drum marginit de o multime de vegetatie pe fiecare parte de: pin, copaci mastic si matura spaniola. Golful care inconjoara plaja nu este unul mare, dar spatiul este plin de colturi adapostite si crapaturi oferite de formatiunile rocilor calde si sinuase. Formele din stanci, create de eroziunea si purtarea pietrelor sunt destul de extraordinare. In unele locuri, printre brazdaturile de pe stanci, exista cateva zone gri, unde piatra pare sa fi fost „cimentata”.

„Praia da Cova Redonda, Algarve – Portugalia”

 

2.  Isolla Bella – Sicilia

Toarmina se afla la 210 metri deasupra nivelului marii. Litoralul direct sub Taormina, la nord si la sud, este extrem de atragator.
Mai multe golfuri pictoresti, cu grote, golfuri stancoase si plaje cu nisip sau pietre, toate usor accesibile cu telecabina sau cu serviciul convenabil de calatorie de la hotelurile din oras.

„Isolla Bella – Sicilia”

 

3. Porto Santo, Madeira – Portugalia

Porto Santo este o plaja lunga, cu un pic de insula atasata. De-a lungul celor noua kilometri de nisipuri moi, albe, veti gasi doar o mana de hoteluri si restaurante, facand din Porto Santo una dintre ultimele statiuni „nedescoperite” din Europa.

„Porto Santo, Madeira – Portugalia”

 

4.  Nissi Beach, Ayia Napa – Cipru

Plaja de nisip se intinde pe o lungime de 500 m, iar apele sunt suficient de curate pentru ca plaja sa fie desemnata ca destinatie demna de steagul albastru. Plaja, care se onduleaza de-a lungul propriului golf, isi ia numele din insula mica (Nissi) situata aproape de coasta.

„Nissi Beach, Ayia Napa – Cipru”

 

5. Egremni Beach, Lefkada – Grecia

Egremni este o plaja indepartata, situata pe coasta de sud-vest a insulei Ionice Lefkada, nord-vestul Greciei. De la crearea unui drum de acces la mijlocul anilor 1990, aceasta plaja a devenit una dintre cele mai importante destinatii turistice de pe insula Greceasca dar si din Europa, in ansamblu.

„Egremni Beach, Lefkada – Grecia”

 

6. Scopello Beach – Sicilia

Plajele elegante cu constructii de scaldat, se alterneaza cu stanci si vechile turnuri de veghe. Coasta de la Scopello ne surprinde cu uimitoarele forme ale stancilor sale si natura salbatica, care face loc rezervatiei naturale de la Zingaro, din apropiere.

„Scopello Beach – Sicilia”

 

7. Sarakiniko Beach, Insula Milos – Grecia

Plaja Sarakiniko este exceptionala. Calatorii vor fi uimiti de aceasta plaja unica in lume. Se poate ajunge pe cale maritima sau rutiera. Locul este aglomerat, dar daca va afundati la cativa pasi inainte, veti gasi locuri frumoase si linistite.

„Sarakiniko Beach, Insula Milos – Grecia”

 

Share This